ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑΝΤΑΛΙΔΟΥ

AΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Οι Δεσμοί της Σελήνης στο Ωροσκόπιο: Η ψυχή του πεπρωμένου

Μέσα από την ανάλυση ενός αστρολογικού χάρτη, μπορούμε να δούμε «ζωντανά» τις προσδοκίες της ψυχής, τα μαθήματα, δηλαδή που καλούμαστε να πάρουμε για να εξελιχθούμε και να έρθουμε πιο κοντά στην αληθινή μας φύση. Έτσι λοιπόν, οι Δεσμοί της Σελήνης μιλάνε για τον σκοπό της Ψυχής και τονίζουν, φέρουν δυνατά στοιχεία του παρελθόντος, δείχνοντας το μονοπάτι όμως, που πρέπει να ακολουθήσουμε, αν βέβαια θέλουμε να ξεκολλήσουμε από τις κουραστικές επαναλήψεις. Οι Δεσμοί της Σελήνης στον γενέθλιο χάρτη δεν είναι πλανήτες,  αλλά μαθηματικά σημεία στον ορίζοντα που τέμνει ή συναντά η τροχιά της Σελήνης και αντικατοπτρίζουν με μεγάλη ακρίβεια τις επιλογές σου και την προσωπική σου πορεία.
Ο Νότιος Δεσμός (Ουρά του Δράκου) βρίσκεται πάντα απέναντι από τον Βόρειο Δεσμό (κεφάλι του Δράκου).
Ο Νότιος Δεσμός μιλάει για το παρελθόν, την κληρονομικότητα και το κάρμα που πρέπει να ξεπληρώσουμε για να προχωρήσουμε. Ο Νότιος Δεσμός είναι το οικείο, το γνωστό, αυτό που έχουμε στη ζωή μας και χωρίς να το επιδιώκουμε , ας πούμε το δεδομένο αλλά και πολλές φορές δυσάρεστο, η σκιά που κουβαλάμε  και πρέπει να απελευθερώσουμε, αφήσουμε πίσω μας.
Ο Βόρειος Δεσμός περιγράφει τι πρέπει να κάνουμε για να πάμε μπροστά, δηλαδή τι πρέπει να βιώσουμε σαν εμπειρία για να γίνει η ζωή μας καλύτερη και φυσικά είναι το καινούργιο και αυτό που δεν έχουμε συνηθίσει και κυρίως μας παραξενεύει όταν το βλέπουμε στους άλλους ανθρώπους.
Πιο συγκεκριμένα ,δες που έχεις τους Δεσμούς της Σελήνης και περπάτησε  στο μέλλον (Β. Δεσμός) αξιοποιώντας όμως τις εμπειρίες του παρελθόντος (Ν. Δεσμός).

Βόρειος Δεσμός στον Κριό – Νότιος Δεσμός στον Ζυγό

Με τον Βόρειο Δεσμό στον Κριό πρέπει να φέρεις στην επιφάνεια στοιχεία της προσωπικότητας σου που σχετίζονται με την αυτονομία-ανεξαρτησία. Καλείσαι να δείξεις κουράγιο και να αναπτύξεις την ατομικότητα σου. Είσαι φυσικά γεννημένος να επιβιώνεις ενθουσιώδης και μαθαίνεις κυρίως να αψηφάς τον φόβο. Έχεις επιτυχία όταν κάνεις καινούργια ξεκινήματα, δουλειά ως ελεύθερος επαγγελματίας και συνήθως η συντροφική ζωή πρέπει να κρύβει πολλές εκπλήξεις. Με τον Νότιο δεσμό όμως στον ζυγό , δυσκολεύεσαι να αποδεχτείς την μοναδικότητα σου, έχεις μάθει να συμβιβάζεσαι και για αυτό πολλές φορές δυσανασχετείς όταν πρέπει να τα καταφέρεις στηριζόμενος στις δικές σου δυνάμεις. Πρέπει να ξεφύγεις από την σκιά της αναγκαστικής συντροφικότητας, συνεργασίας και να αναπτύξεις τα δικά σου ταλέντα.

Βόρειος Δεσμός στον Ταύρο – Νότιος Δεσμός στον Σκορπιό

Με τον Βόρειο Δεσμό στον Ταύρο , πρέπει να βιώσεις τη ασφάλεια και ηρεμία στην απλότητα της ζωής και να ενταχθείς ειρηνικά μέσα στην γήινη πραγματικότητα , δημιουργώντας σταθερές σχέσεις με αξιόπιστους συντρόφους. Είσαι φυσικά γεννημένος ρεαλιστής και μαθαίνεις τώρα να αγαπάς την παράδοση και να αναγνωρίζεις την αξία στους άλλους ανθρώπους. Έχεις επιτυχία αν εργαστείς κοντά στη φύση ή με ότι έχει να κάνει με την ομορφιά, αλλά και με το να δείχνεις εμπιστοσύνη και αφοσίωση μέσα στο περιβάλλον σου.  Με τον Νότιο Δεσμό όμως στον Σκορπιό ζητάς να έχεις τον έλεγχο, να κυριαρχείς πάνω στα συναισθήματα των γύρω σου και δεν μπορείς εύκολα να απεξαρτηθείς από αυτοκαταστροφικές σχέσεις, ή από την εμμονή να εξουσιάζεις. Πρέπει να ξεφύγεις από την σκιά της καχυποψίας , τα πάθη και τις ζήλιες και να μην ζητάς να διεκδικείς πράγματα που δεν σου ανήκουν.

Βόρειος Δεσμός στους Διδύμους – Νότιος Δεσμός στον Τοξότη

Με τον Βόρειο Δεσμό στους Διδύμους, πρέπει να βιώσεις την χαρά της ζωής μέσα από εμπειρίες γνώσης, να αναπτύξεις το λόγο, να ακολουθήσεις την περιέργεια σου και να εκπαιδευτείς στην τέχνη της επικοινωνίας και μέσα από την καθημερινότητα σου. Είσαι φυσικά πολυτάλαντος, θα μάθεις να αφομοιώνεις, γρήγορα τη γνώση που λαμβάνεις, και μπορείς να κάνεις πολλά, διαφορετικά πράγματα μαζί. Έχεις επιτυχία σαν θεραπευτής, χρησιμοποιώντας το χέρια σου,  δάσκαλος σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και με το εμπόριο,  κυρίως όμως μέσα στο διαδίκτυο. Με τον Νότιο Δεσμό, όμως, στον Τοξότη, πιστεύεις ότι είσαι αρκετά έμπειρος και γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις και αυτό αυτόματα σταματά τη διαδικασία μάθησης. Πρέπει να ξεφύγεις από την σκιά της υποκειμενικότητας και να αποδεχτείς τη σοφία των γύρω σου.

Βόρειος Δεσμός στον Καρκίνο – Νότιος Δεσμός στον Αιγόκερω

Με τον Βόρειο Δεσμό στον Καρκίνο, πρέπει να ψάξεις το νόημα της ζωής, μέσα σου και στο σπίτι σου και να αποδεχτείς τα συναισθήματά σου και την ανάγκη σου να σε φροντίζουν ή να φροντίζεις τους άλλους. Είσαι φυσικά έτοιμος να δεθείς με τους γύρω σου και κυρίως με την οικογένεια σου και η διαίσθηση σου σε υπηρετεί, αρκεί βέβαια να την εμπιστευτείς. Έχεις επιτυχία, εάν γίνεις θεραπευτής,  αλλά και διοργανωτής εκδηλώσεων, όπως και με ότι έχει να κάνει με το σπίτι και τη τροφή. Συντροφικές σχέσεις σίγουρα είναι το ζητούμενο και η απόκτηση απογόνων. Με τον Νότιο Δεσμό, όμως, στον Αιγόκερω, είναι δύσκολο να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο και είσαι δεμένος με την πρακτική πλευρά της ζωής,  με αποτέλεσμα να φαίνεσαι τραχύς και αδιάφορος. Πρέπει να ξεφύγεις από την σκιά της επιτυχίαςμέσω μόνο της επαγγελματικής ανόδου και να δώσεις αξία στα συναισθήματά σου.

Βόρειος Δεσμός στον Λέοντα – Νότιος Δεσμός στον Υδροχόο

Με τον Βόρειο Δεσμό στον Λέοντα, πρέπει να δεις τη ζωή σαν παιχνίδι, να μάθεις να ρισκάρεις και να καλλιεργήσεις το συναίσθημα της αγάπης και της ικανότητας σου να ξεχωρίζεις από το σύνολο. Είσαι φυσικά, έτοιμος να διακριθείς για κάτι μοναδικό, να αποδείξεις τα συναισθήματα σου, με πράξεις γενναιοδωρίας και να μην φοβάσαι να αποδεχτείς την επιτυχία σου. Έχεις επιτυχία, εάν εργαστείς κυρίως ως καλλιτέχνης, τραγουδιστής, ηθοποιός ή ακόμα οτιδήποτε και αν κάνεις πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να πιστεύεις στον εαυτό σου. Παθιασμένες ερωτικές σχέσεις σε ολοκληρώνουν. Με τον Νότιο Δεσμό, όμως στον Υδροχόο, είσαι ταυτισμένος με το περίγυρο σου, ενεργείς κυρίως ομαδικά και δεν αναπτύσσεις ερωτικές, αλλά κυρίως φιλικές σχέσεις. Πρέπει να ξεφύγεις από την σκιά του ασυγκίνητου-απρόσωπου και να δείξεις περισσότερη θέρμη και αγάπη στον προσωπικό σου κύκλο. Λειτουργείς περισσότερο συλλογικά.

Βόρειος Δεσμός στην Παρθένο – Νότιος Δεσμός στους Ιχθύες

Με τον Βόρειο Δεσμό στην Παρθένο, πρέπει να δεις τη ζωή πιο οργανωμένα, να μάθεις να συγκεντρώνεσαι στην καθημερινότητα σου και κυρίως να κάνεις πράγματα που θα είναι χρήσιμα για τους άλλους γύρω σου. Είσαι προικισμένος εσωτερικά, με την δύναμη της λογικής και μπορείς να κάνεις την θεωρία, πράξη, χωρίς να πέφτεις σε αντιφάσεις. Έχεις επιτυχία, εάν εργαστείς με το σώμα, με εναλλακτικές θεραπείες και οτιδήποτε έχει να κάνει με τον άνθρωπο και θέματα καθαρότητας και εξυγίανσης. Βέβαια και η δουλειά του υπαλλήλου σε κάνει να ξεχωρίζεις.  Με τον Νότιο Δεσμό, όμως στους Ιχθύες, πρέπει να παλέψεις με το χάος που επικρατεί μέσα σου, μια που εύκολα ταυτίζεσαι με τους γύρω σου και χάνεις την ταυτότητα σου. Πρέπει να ξεφύγεις από την σκιά του θύματος και να μάθεις να προσφέρεις στους γύρω σου, χωρίς όμως να χρειάζεται να θυσιάσεις προσωπικές ανάγκες. Όρια και σεβασμός στον εαυτό σου.

Βόρειος Δεσμός στον Ζυγό – Νότιος Δεσμός στον Κριό

Με τον Βόρειο Δεσμό στον Ζυγό, πρέπει να δεις τη ζωή διπλωματικά, να μάθεις να σχετίζεσαι με τους ανταγωνιστές σου και κυρίως να συνεργάζεσαι με τους γύρω σου. Είσαι έτοιμος να δεχτείς ένα σύντροφο στη ζωή σου και ζήσεις ειρηνικά μαζί του. Το στοίχημα είναι να μάθεις να συγχωρείς και να κατανικήσεις την επιθετικότητα και συναισθήματα ανταγωνισμού. Ασχολήσου με την Τέχνη, την ομορφιά και μπορείς να ασχοληθείς και με το δίκαιο. Με τον Νότιο Δεσμό στον Κριό, έχεις μάθει να είσαι μαχητής, να κυνηγάς την πρωτοπορία και κυρίως να μην συμβιβάζεσαι. Πρέπει να ξεφύγεις από την σκιά του «εγώ» και της προσωπικότητας και να συνδεθείς αρμονικά με το περιβάλλον σου.

Βόρειος Δεσμός στον Σκορπιό – Νότιος Δεσμός στον Ταύρο

Με τον Βόρειο Δεσμό στον Σκορπιό, πρέπει να ζήσεις το πάθος αλλά και να νιώσεις την σεξουαλικότητα σου  μέσα από ένα ταίρι που θα σε μεταμορφώσεις. Είσαι έτοιμος να πολεμήσεις τις αδυναμίες σου και να βγεις νικητής μέσα απ΄ οποιαδήποτε δυσκολία. Ασχολήσου με την μεταφυσική, το καλό και το κακό που συναντάς στους ανθρώπους και ανέπτυξε το χάρισμα που έχεις να αλλάζεις, επηρεάζεις τους γύρω σου. Με τον Νότιο Δεσμό, όμως στον Ταύρο, φοβάσαι τις συγκρούσεις και τα παιχνίδια εξουσίας και προτιμάς το σίγουρο και το ασφαλές. Πρέπει να ξεφύγεις από την σκιά της «τεμπελιάς» και να ξεπεράσεις τις συνήθειες σου. Να γίνεις πιο ουσιαστικός και να βλέπεις πιο εσωτερικά τις καταστάσεις.

Βόρειος Δεσμός στον Τοξότη – Νότιος Δεσμός στους Διδύμους

Με τον Βόρειο Δεσμό στον Τοξότη, πρέπει να βρεις την φιλοσοφία σου, μέσα από την επαφή σου με άτομα διαφορετικής κουλτούρας, των σπουδών σου ή της επαφής σου με μια θρησκεία που θα σου ανοίγει τους ορίζοντες. Η γνώση που θα αναζητάς είναι σαφώς πιο ουσιαστική και θέλεις να διδάξεις και στους άλλους ότι έχεις να μάθεις. Ασχολήσου λοιπόν με την διδασκαλία, τους ξένους πολιτισμούς, αλλά και την Νομική και απέδειξε ότι στη ζωή υπάρχει ή αποδίδεται δικαιοσύνη. Προσωπικές σχέσεις , ανεξάρτητες αλλά με κοινά φιλοσοφικά ενδιαφέροντα. Με τον Νότιο Δεσμό στους Διδύμους, είσαι όμως πιο επιφανειακός, δεν ψάχνεις τόσο βαθιά για το νόημα της ζωής και η ενασχόληση σου με πολλά πράγματα σε κάνει να χάνεις το ενδιαφέρον σου. Πρέπει να ξεφύγεις από την σκιάτης βιαστικής υπερδιέγερσης του νου και να δουλέψεις «αληθινά»  κυνηγώντας τον στόχο σου.

Βόρειος Δεσμός στον Αιγόκερω – Νότιος Δεσμός στον Καρκίνο

Με τον Βόρειο Δεσμό στον Αιγόκερω, πρέπει να αποκτήσεις αυτοέλεγχο και να γίνεις πιο φιλόδοξος και υπεύθυνος απέναντι στον εαυτό σου, αλλά και στην κοινωνία, γενικότερα. Φτιάχνοντας τη ζωή σου πάνω σε σταθερά θεμέλια, έναν σοβαρό γάμο ή ένα επάγγελμα που θα δίνει αναγνώριση, είναι αυτό που  καλείσαι να κάνεις και κυρίως να σκληραγωγηθείς. Ασχολήσου με την πολιτική, γίνε επιχειρηματίας ή ακόμα και ότι και αν κάνεις, μείνε συνεπείς στις προσπάθειες σου και έχε κίνητρο να φτάσεις στην κορυφή. Συντηρητικές σταθερές σχέσεις. Με τον Νότιο Δεσμό στον Καρκίνο, όμως, αλλάζει η διάθεση σου, χάνεις εύκολα την ψυχραιμία σου και είσαι αρκετά δεμένος με την οικογένεια σου με αποτέλεσμα να μην μπορείς να αποδεσμευτείς από το παρελθόν. Πρέπει να νικήσεις τη σκιά της εξάρτησης από τους άλλους και να εμπνεύσεις σεβασμό και εμπιστοσύνη.

Βόρειος Δεσμός στον Υδροχόο – Νότιος Δεσμός στον Λέοντα

Με τον Βόρειο Δεσμό στον Υδροχόο, καλείσαι να δείξεις την εφευρετικότητα σου, να κυνηγήσεις την ελευθερία σου ή να ασχοληθείς με ιδέες και οράματα που επηρεάζουν ομάδες ανθρώπων. Να γίνεις σίγουρα πιο φιλελεύθερος, να ασχοληθείς με την επιστήμη ή την τεχνολογία και κυρίως να μιλήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ασχολήσου με τον άνθρωπο και τα επιτεύγματα του και θα δεις τη ζωή σου να αποκτά ιδιαίτερο νόημα. Ψάξε για την αυθεντικότητα σου. Με τον Νότιο Δεσμό, στον Λέοντα, όμως, είσαι περισσότερο εγωκεντρικός, κολλημένος στα προσωπικά σου σχέδια και αρκετά απόλυτος με τα πιστεύω σου. Πρέπει να νικήσεις τη σκιά της προβολής , δημοσιότητας και να σταματήσεις να αναζητάς θαυμαστές και κόλακες. Μην επιδιώκεις την προσωπική λάμψη.

Βόρειος Δεσμός στους Ιχθύες – Νότιος Δεσμός στην Παρθένο

Με τον Βόρειο Δεσμό στους Ιχθύες, πρέπει να πιστέψεις στο θεϊκό κομμάτι της ζωής, ή της ύπαρξης σου και να μάθεις την συγχώρεση και την αποδοχή. Να είσαι πιο συμπονετικός ,δηλαδή με τους άλλους και να βλέπεις τις εμπειρίες σου, ως μαθήματα εξέλιξης και όχι προσωπικές δυσκολίες. Ασχολήσου με την φιλανθρωπία, τα ζώα , την μεταφυσική και γενικά αγάπα τους γύρω σου με ανιδιοτέλεια. Με τον Νότιο, όμως Δεσμό, στην Παρθένο, δυσκολεύεσαι, γιατί είσαι αρκετά επικριτικός με τον εαυτό σου και το περιβάλλον σου και κολλάς στην λεπτομέρεια, χάνοντας την ουσία. Πρέπει να νικήσεις τη σκιά του άγχους και της κριτικής και να χαλαρώσεις, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο σύμπαν. Προσοχή σε συναισθήματα θυμού και ντροπής.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on Μαΐου 3, 2017 by in 2017,OROSKOPOS.GR and tagged .

Πλοήγηση

Follow ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑΝΤΑΛΙΔΟΥ on WordPress.com
Μαΐου 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ.   Ιον. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Αρέσει σε %d bloggers: