ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑΝΤΑΛΙΔΟΥ

AΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Ο 12ος οίκος του ωροσκοπίου (συνέχεια)..

love_me____by_eaven

Ο αστρολογικός χάρτης  διαιρείται σε 12 ηλιακά σπίτια που αντιστοιχούν στα δώδεκα ζώδια. Ο 12ος οίκος, ο τελευταίος του ζωδιακού κύκλου, ανήκει παραδοσιακά στο ζώδιο του Ιχθύ , δηλαδή στον Δία, και σύμφωνα με την μοντέρνα αστρολογία στον Ποσειδώνα. Ο Δίας είναι ο θεός της επέκτασης, καλοτυχίας , γενναιόδωρος, μα  δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς ,γιατί στην πραγματικότητα φουσκώνει τα μυαλά,  και πέφτεις σε υπερβολές.. Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης της εξιδανίκευσης-φαντασίας και όταν εμπλέκεται , θολώνει τα νερά,  και δεν μπορείς να είσαι για τίποτα σίγουρος. Φαντάσου ότι ακόμα και ο πιο έμπειρος κολυμβητής φοβάται να δοκιμάσει τα κρύα-άπατα νερά του 12ο οίκου,  και συχνά νιώθει ηττημένος – αβοήθητος από τη άγρια φύση.. Όσοι έχουν τονισμένο τον 12ο οίκο, λαμβάνουν σαν σφουγγάρι την ενέργεια των ανθρώπων γύρω τους , και χρειάζεται να απομονωθούν για να φορτίσουν τις μπαταρίες τους. Συνήθως και λόγω της υπερβολικής ευαισθησίας τους , δυσκολεύονται να αναμειχθούν μέσα στην κοινωνική σούπα, και αισθάνονται παραγκωνισμένοι. Λάμπουν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας , και ανακαλύπτουν αργά τον θησαυρό που φώλιαζε μέσα τους.

Ο 12ος οίκος είναι ο πιο μυστηριώδης χώρος του ζωδιακού κύκλου, γιατί αρνείται την υλική πραγματικότητα,  και ασχολείται μόνο με τα θέματα της ψυχής, του ασυνείδητου , και της επαφής με το Θεό. Η μεταφυσική πλευρά της ζωής εξετάζεται –ερευνάται από τον 12ο οίκο, για να αποδειχθεί ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα. Μέσα από την θολή ατμόσφαιρα του οίκου της ανυπαρξίας, ξεκινά το ταξίδι της ψυχής, επαφής με το Πνεύμα , και ο άνθρωπος , μέσα από εσωτερικές διεργασίες καλείται να νιώσει δυνατός..  Έτσι συνδέεται με το ανώτερο κομμάτι της ύπαρξης του , πολεμάει το κάρμα-πεπρωμένο του, και εναρμονίζεται απόλυτα με την θεϊκή ενέργεια.

Δίας

Με τον Δία στον 12ο οίκο είσαι ένας άγγελος της γης , έτοιμος να πολεμήσεις το κακό, και να φέρεις τον Παράδεισο.. Διορατικός και διαισθητικός ,δονείσαι στους παλμούς της αγάπης και της συμπόνιας, και εύκολα μοιράζεις συγχωροχάρτια. Γνωρίζεις ότι η λογική είναι κατασκεύασμα του νου , και για αυτό δουλεύεις με το πεδίο της καρδιάς, καθώς είσαι ικανός να θεραπεύεις όλες τις πληγές; Έτσι με τον Δία να μιλάει στο Θεό για σένα… δεν  νιώθεις  ποτέ μόνος , γνωρίζοντας ότι ανήκεις στην ουράνια οικογένεια, . Αφοσιώνεσαι με απίστευτο ζήλο στην αναζήτηση της  αλήθειας μέσω μιας θρησκείας,  αλλά κινδυνεύεις να εγκλωβιστείς σε προκαταλήψεις  ή δεισιδαιμονίες. Αν καταφέρεις να ελέγξεις τον υπερβολικό Δία που σε αυτόν τον χώρο κινδυνεύει να τυφλωθεί από τα πιστεύω του,και να μαρτυρήσει δηλαδή, θα αποφύγεις τα ψυχικά σκαμπανεβάσματα, αποτελώντας ένα  φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.

Κρόνος

Mε τον Κρόνο στον 12ο οίκο είσαι πάντα σε επιφυλακή, σε άμυνα, και εσκεμμένα αποφεύγεις τις αισιόδοξες σκέψεις για να μην παρεκκλίνεις από την πραγματικότητα., Δεν φταις εσύ που αμφισβητείς συνέχεια τους ανθρώπους  γύρω σου, μα προσωπικά, κυρίως παιδικά βιώματα τραυμάτισαν την ψυχή σου , επιβεβαιώνοντας ότι η ζωή ήταν αδίκως αμέτοχη στο δράμα σου; Μπλοκάρεις τα συναισθήματα σου για να μην συναντηθείς με τον αληθινό σου εαυτό, και κρατάς τα προσχήματα , αποφεύγοντας τις συγκρούσεις, αλλά και την αλήθεια. Έτσι όμως μπερδεύεσαι περισσότερο-υιοθετείς την εικόνα του παγερού-αδιάφορου,  και καταφέρνεις να κάνεις την μοναξιά ..φίλη σου. Με τον Κρόνο να συντροφεύει την συνείδηση σου , καταλαβαίνεις ότι πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό , και τελικά, δεν είσαι τόσο ..ένοχος . Ξεπέρασε φόβους, ενοχές, συμβιβάσου με την ιδέα της ονειροπόλησης , και αφέσου στο παιχνίδι της ψευδαίσθησης με πλήρη επίγνωση ότι τίποτα δεν είναι αληθινό..

Ουρανός

Με τον Ουρανό στον 12ο οίκο ταξιδεύεις μόνιμα στο διάστημα, θέλοντας να συναντήσεις τους αγαπημένους σου εξωγήινους. Με ανεπτυγμένη φαντασία, και ένα νου που δουλεύει ασταμάτητα, μα ..ανάποδα, αμφισβητείς τους ..πάντες και τα πάντα . Συνηθίζεις να δημιουργείς-φτιάχνεις ιστορίες, μπερδέματα, για να ελέγξεις τη στάση σου, αφήνοντας άφωνη την ..συνείδηση σου. . Αρκετές φορές υποδύεσαι το πειραματόζωο, ή λειτουργείς σαν διανοούμενος επιστήμονας, και έχεις επιτυχία ..και στα δυο. Ασχολείσαι με την μεταφυσική εξήγηση των πραγμάτων, με ευκολία αναλύεις την αόρατη πλευρά, σαν να είναι ..απλά μαθηματικά. Διαπληκτίζεσαι με το κοινωνικό κατεστημένο, βγαίνεις από την σούπα της μετριότητας, και δουλεύεις εντατικά με τις δυνατότητες, ικανότητες σου.  Καλλιτέχνης και οραματιστής φυσικά και αρνείσαι να παραδεχτείς ότι είσαι ένας συνηθισμένος θνητός ..  Οδηγείς  τη ζωή στα άκρα.

Πλούτωνας

Με τον Πλούτωνα στον 12ο οίκο είσαι εξοικειωμένος με οτιδήποτε ανεξήγητο, περίεργο, μεταφυσικό δηλώνει ότι υπάρχει ζωή στην ..αντίπερα όχθη. Ένας μάγος ικανός να διεισδύεις στο νου των άλλων ανθρώπων , ερμηνεύοντας το ψυχογράφημα τους, και με μια μόνο ματιά. Είσαι το ενεργό ηφαίστειο που κρύβει καλά τη δύναμή του στην πυρακτωμένη λάβα, και περιμένεις την κατάλληλη στιγμή για να ..εκδηλώσεις την υπεροχή σου. Δεν επιτρέπεις τα ξεκαθαρίσματα, δεν σου αρέσουν οι καλοί λογαριασμοί, και μαγεύεσαι από τις ίντριγκες και τα σκοτεινά δωμάτια. Συνήθως είσαι ο ένοχος, ο ..υπεύθυνος δηλαδή,  αυτός που έκανε το έγκλημα…μα κανείς δεν είναι ικανός να ακολουθήσει τα ίχνη σου,  και να σε ..φυλακίσει. Η ζωή είναι μαρτύριο αν λείπει το πάθος, η ένταση και τα δάκρυα, για αυτό και παραδίδεσαι.. στο δράμα, γνωρίζοντας όμως πως ότι και αν συμβεί δεν λυγάς . Αναμετριέσαι με τις  απεριόριστες ψυχικές σου δυνάμεις, ελέγχοντας το πεπρωμένο σου επιβεβαιώνοντας  την παντοδυναμία ..σου!

Ποσειδώνας

Με τον Ποσειδώνα στον 12ο οίκο έχεις αποφασίσει να εγκαταλείψεις τα εγκόσμια , και να αφιερωθείς στον Θεό. Από μικρή ηλικία νιώθεις μετανάστης στην ..πατρίδα σου,  και ξένος μέσα στο ίδιο σου το σπίτι. Αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα με τάσεις φυγής ή εξάρτησης , και μπαινοβγαίνεις στη ζωή σου σαν κομπάρσος.. Διαλέγεις πάντα τις ακατάλληλες προσωπικές ιστορίες για να υποδυθείς το θύμα , και μπαίνεις με ευκολία στο ρόλο σου  για να αποδείξεις ότι είσαι άγιος και μάρτυρας; Αποφεύγεις να δεις τον εαυτό σου κατάματα στον καθρέπτη, οπότε αποποιείσαι ευθύνες και φεύγεις-ξεφεύγεις χωρίς πολλές εξηγήσεις.  Η φυγή όμως δεν ικανοποιεί τον ψυχισμό σου , και μόνο ξεπερνώντας  τυχόν αποτυχίες , ματαιωμένα σχέδια, θα συνειδητοποιήσεις ότι είσαι ακόμα.. δυνατός, δηλαδή ζωντανός; Ψάχνεις για τον σκοπό που θα βάλει τέρμα σε ανησυχίες και συμπλέγματα κατωτερότητας , και ζεις μόνο για να προσφέρεις..

Πηγή:http://www.oroskopos.gr/nea/o-12os-oikos-toy-oroskopioy-soy-kai-i-ermineia-toy-14814

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on Αύγουστος 4, 2015 by in OROSKOPOS.GR and tagged .

Πλοήγηση

Follow ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑΝΤΑΛΙΔΟΥ on WordPress.com
Αύγουστος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιολ.   Σεπτ. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Αρέσει σε %d bloggers: