ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑΝΤΑΛΙΔΟΥ

AΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

O 12ος οίκος του ωροσκοπίου-Ερμηνεία

mental confusion

Ο αστρολογικός χάρτης  διαιρείται σε 12 ηλιακά σπίτια που αντιστοιχούν στα δώδεκα ζώδια. Ο 12ος οίκος, ο τελευταίος του ζωδιακού κύκλου, ανήκει παραδοσιακά στο ζώδιο του Ιχθύ , δηλαδή στον Δία, και σύμφωνα με την μοντέρνα αστρολογία στον Ποσειδώνα. Ο Δίας είναι ο θεός της επέκτασης, καλοτυχίας , γενναιόδωρος, μα  δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς ,γιατί στην πραγματικότητα φουσκώνει τα μυαλά,  και πέφτεις σε υπερβολές.. Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης της εξιδανίκευσης-φαντασίας και όταν εμπλέκεται , θολώνει τα νερά,  και δεν μπορείς να είσαι για τίποτα σίγουρος. Φαντάσου ότι ακόμα και ο πιο έμπειρος κολυμβητής φοβάται να δοκιμάσει τα κρύα-άπατα νερά του 12ου οίκου,  και συχνά νιώθει ηττημένος – αβοήθητος από τη άγρια φύση.. Όσοι έχουν τονισμένο τον 12ο οίκο, απορροφούν σαν σφουγγάρι την ενέργεια των ανθρώπων γύρω τους , και χρειάζεται να απομονωθούν για να φορτίσουν τις μπαταρίες τους. Συνήθως και λόγω της υπερβολικής ευαισθησίας τους , δυσκολεύονται να αναμειχθούν μέσα στην κοινωνική σούπα, και αισθάνονται παραγκωνισμένοι. Λάμπουν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας , και ανακαλύπτουν αργά τον θησαυρό που φώλιαζε μέσα τους.

Ο 12ος οίκος είναι ο πιο μυστηριώδης χώρος του ζωδιακού κύκλου, γιατί αρνείται την υλική πραγματικότητα,  και ασχολείται μόνο με τα θέματα της ψυχής, του ασυνείδητου , και της επαφής με το Θεό. Η μεταφυσική πλευρά της ζωής εξετάζεται –ερευνάται από τον 12ο οίκο, για να αποδειχθεί ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα. Μέσα από την θολή ατμόσφαιρα του οίκου της ανυπαρξίας, ξεκινά το ταξίδι της ψυχής, επαφής με το Πνεύμα , και ο άνθρωπος , μέσα από εσωτερικές διεργασίες καλείται να νιώσει δυνατός..  Έτσι συνδέεται με το ανώτερο κομμάτι της ύπαρξης του , πολεμάει το κάρμα-πεπρωμένο του, και εναρμονίζεται απόλυτα με την θεϊκή ενέργεια.

Ήλιος

Με τον ήλιο στον 12ο οίκο του ζωδιακού κύκλου πιστεύεις ότι είσαι ο χαμένος-καταδικασμένος στην άδικη μοίρα.. Συναισθήματα ντροπής, ενοχής και απόρριψης επιμένουν να σε ρίχνουν στο λάκκο με τα φίδια,  και νιώθεις μόνος και αβοήθητος. Ζήτημα χρόνου είναι να καταλάβεις ότι είσαι αήττητος, γιατί ζεις την «κόλαση» καθημερινά, και όμως επιβιώνεις. Η ζωή σου αποκτά νόημα , όταν ξεκινάς να μιλάς – εκφράζεις τα θέλω σου,  χωρίς να φοβάσαι. Εργάζεσαι  σε ιδρύματα, νοσοκομεία, φυλακές, ή ασχολείσαι με την μεταφυσική πλευρά της ζωής.

Σελήνη

Με την Σελήνη στον 12ο οίκο του ζωδιακού κύκλου , μένεις καθηλωμένος σε ότι έχει αγγίξει τη ζωή σου , και μονίμως στο παρελθόν. Βλέπεις τον κόσμο με τα μάτια της φαντασίας, και εύκολα παραπλανιέσαι από το περιβάλλον σου.  Δεν σου αρέσει η δημοσιότητα , και κλείνεσαι στο δικό σου καταφύγιο για να γλιτώσεις από τα περίεργα βλέμματα των γύρω σου. Με τη διαίσθηση σου φοβερά αναπτυγμένη αντιλαμβάνεσαι ξένα συναισθήματα , και μπερδεύεται ο ψυχισμός σου. Ο ικανός ψυχολόγος –ψυχαναλυτής που συμπονάει –αντιλαμβάνεται τον πόνο των αδικημένων, ευπαθών ομάδων της κοινωνίας.

Ερμής

Με τον Ερμή στον 12ο οίκο αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο με τα μάτια της ψυχής, συναισθηματική νοημοσύνη το λένε, και μπορείς και συνεννοείσαι ακόμα και με νοήματα. Χωρίς δεύτερη σκέψη μεταμορφώνεσαι σε κανάλι ανώτερης επικοινωνίας, και έχεις πάρε δώσε με τον πνευματικό κόσμο.. Αντιλαμβάνεσαι ότι η γη είναι «εχθρικός» πλανήτης και αναρωτιέσαι γιατί ήρθες να ζήσεις και αν θα επιζήσεις.. Δύσκολο να συγκεντρωθείς, ενταχθείς στην πρακτική πλευρά της ζωής, γιατί όλα είναι μάταια-χωρίς νόημα. Διαισθάνεσαι τα μελλούμενα, και τίποτα δεν αποτελεί μυστήριο για σένα. Το παρασκήνιο των εχθρών-αντιπάλων δεν τρομάζει, γιατί οι κεραίες σου αντιλαμβάνονται τα πάντα. Ο πετυχημένος αστυνομικός, φοβερός σεναριογράφος, συγγραφέας ταινιών θρίλερ, ψυχικός ερευνητής.

Αφροδίτη

Με την Αφροδίτη στον 12ο οίκο του ζωδιακού κύκλου είσαι μόνιμα σε κρυφή-παράνομη σχέση , παίζοντας το τρίτο πρόσωπο. Καθόλου δεν σε χαλάει το παρασκήνιο , τα μυστικά και οι ερωτικές ατασθαλίες είναι στο αίμα σου. Βέβαια εσύ ποτέ δεν θα παραδεχτείς την αδυναμία σου να κλέβεις την παράσταση – τον σύντροφο , απλά τα αποδίδεις όλα στο συναίσθημά σου . Πέφτεις εύκολα θύμα της δικής σου προσωπικής πλεκτάνης να καταδικάζεις τον εαυτό σου σε μια σχέση αποτυχίας, επειδή φοβάσαι να δεσμευτείς –απομυθοποιηθείς. Εγκατέλειψε την ανάγκη σου να παίζεις το θύμα, και αγάπησε τον εαυτό σου πρώτα και καλύτερα.. Ο εθελοντής , αφοσιωμένος νοσοκόμος , αλλά και ο λάτρης του ωραίου , ο καλλιτέχνης..

Άρης

Με τον Άρη στον 12ο οίκο του ζωδιακού κύκλου , προχωράς ένα βήμα μπροστά , δύο πίσω. Ο πλανήτης Άρης σημαίνει επιθετικότητα, ανταγωνιστικότητα, πρωτιά, έχει δηλαδή τα χαρακτηριστικά του 1ο οίκου, δηλαδή του Κριού. Αν τον βάλεις μέσα στα χαλαρά όρια του 12ου οίκου, θα χάσει την μαχητικότητα του , και θα βγει νοκ άουτ από την αρχή του ..αγώνα. Μαζεύεις –μαζεύεις μέσα σου ότι έχει πειράξει την ευαίσθητη-εύθικτη φύση σου,  και κάποια στιγμή είσαι έτοιμος να κάνεις μπαμ – κακό στον ίδιο σου τον εαυτό. Ξεχώρισε τον εχθρό από τον φίλο και ανέλαβε την ευθύνη των αποφάσεων-πράξεων σου. Νικώντας τον φόβο της ήττας και της δεύτερης σειράς , συνεργάζεσαι με τον κατώτερο εαυτό σου , τις αδυναμίες σου δηλαδή,  και βρίσκεις το κέντρο σου.  Ασχολείσαι επαγγελματικά με τις εναλλακτικές –ενεργειακές θεραπείες, ο θεραπευτής.

Πηγή:http://www.oroskopos.gr/nea/o-12os-oikos-toy-oroskopioy-soy-kai-i-ermineia-toy-14814

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on Ιουνίου 25, 2015 by in OROSKOPOS.GR and tagged .

Πλοήγηση

Follow ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑΝΤΑΛΙΔΟΥ on WordPress.com
Ιουνίου 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μάι.   Ιολ. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Αρέσει σε %d bloggers: