ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑΝΤΑΛΙΔΟΥ

AΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

EΡΜΗΣ – Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

d382bd8ae87d9139df6458192532657c_XLΝους, σκέψη, επικοινωνία, λογική , άποψη, συγγενικό περιβάλλον, σχολείο , μάθηση , γνώση, εμπειρία , πρώτες εμπειρίες
Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που κυριαρχεί σε δυο ζώδια,
Τους Διδύμους που εκφράζουν την δυαδικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης αλλά και τη δυναμική έκφραση του Νου
Την Παρθένο που εκφράζει την υπηρεσία –προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο εκτελώντας το έργο της κάθαρσης.
Το στοιχείο του αέρα (Δίδυμοι) συνδέεται με την μηχανική λειτουργία του νου , με τις κινήσεις- συνήθειες που ακολουθούμε υποσυνείδητα, και την προσωπική μας έκφραση στο πεδίο της επικοινωνίας.
Το στοιχείο της γης (Παρθένος) συνδέεται με την γείωση μας, την αίσθηση της πραγματικότητας και την επαφή μας με τη γη- τον ρεαλισμό.
Ο Ερμής έχει το ταλέντο της επικοινωνίας (αέρα) αλλά και της προσγείωσης (γη) και αποδεικνύει ότι είναι αρκετά πολυτάλαντος. Δεν έχει δική του αυτόνομη προσωπικότητα μια που εύκολα μεταβάλλεται και αλλάζει το προσωπείο του ανάλογα με τις συνθήκες. Κυνικός σύμφωνα με την μυθολογία είναι ο Θεός που τολμάει να «μιλάει» με τον Πλούτωνα, θεό του κάτω κόσμου , μεταφέροντας τους νεκρούς , αποδεικνύοντας ότι ούτε λυγίζει ούτε φοβάται..
Μεταξύ μας όμως όχι επειδή νιώθει ατρόμητος , απλά επειδή «έχει άγνοια κινδύνου».

Ανάλογα τώρα με το ζώδιο που κατέχει , χρωματίζει τη σκέψη σας με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά,

Ο Ερμής στον Κριό συμβολίζει την παρορμητική σκέψη και τα άτομα με τον Ερμή στο Κριό βασίζονται σε ένα γρήγορο , κοφτερό μυαλό που όμως συχνά προκαλεί παρεξηγήσεις. Εφευρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους έκφρασης.

Ο Ερμής στον Ταύρο συμβολίζει την πρακτική σκέψη και τα άτομα με τον Ερμή στον Ταύρο σκέφτονται σύμφωνα με τις υλικές τους πεποιθήσεις για να διασφαλίσουν την συναισθηματική τους ασφάλεια. Επενδύουν στο εμπόριο και στις οικονομικές επιστήμες.

Ο Ερμής στους Διδύμους συμβολίζει την μεταβλητή σκέψη και τα άτομα με τον Ερμή στους Διδύμους ψάχνουν για την ταυτότητα τους μέσω της επαφής τους με το περιβάλλον. Πολυπράγμονες, ρισκάρουν να επιλέξουν το διαφορετικό , αρκεί να τους εξιτάρει.

Ο Ερμής στον Καρκίνο συμβολίζει την εσωστρεφή σκέψη που δύσκολα όμως εκδηλώνεται, και τα άτομα με τον Ερμή στον Καρκίνο διατηρούν μια συστολή και δεν επικοινωνούν εύκολα με ένα άγνωστο περιβάλλον. Διαισθητικοί, συναισθάνονται τις ανάγκες των γύρω.
Ο Ερμής στον Λέων συμβολίζει την απόλυτη –δογματική σκέψη και τα άτομα με τον Ερμή στον Λέοντα λατρεύουν να έχουν «δίκιο» και να υπερέχουν. Προτιμούν τον μονόλογο από τον διάλογο. Αποφασιστικοί, θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να δικαιωθούν και να πετύχουν.
Ο Ερμής στην Παρθένο συμβολίζει την ορθολογιστική σκέψη και τα άτομα με τον Ερμή στην Παρθένο εγκλωβίζονται στη «λογική» τους και χάνουν την ισορροπία τους. Χρησιμοποιούν την εργασία ως μέσο κάθαρσης ή για να καταπολεμήσουν προσωπικές αδυναμίες. Γεννήθηκαν για να προσφέρουν.
Ο Ερμής στον Ζυγό συμβολίζει την αρμονική σκέψη και τα άτομα με τον Ερμή στον Ζυγό αποφεύγουν τις συγκρούσεις και τις αντιπαραθέσεις. Εύκολα επηρεάζονται από το περιβάλλον τους και δεν παίρνουν αποφάσεις. Κοινωνικοί, φιλικοί , αριστεύουν στις δημόσιες σχέσεις.
Ο Ερμής στον Σκορπιό συμβολίζει την μοναχική σκέψη και τα άτομα με τον Ερμή στον Σκορπιό παραμένουν ανεξιχνίαστοι και απροσπέλαστοι. Εμπιστεύονται την εσωτερική τους όραση και διεισδύουν στο βάθος των πραγμάτων. Ανήσυχοι, ψάχνουν για την κρυμμένη αλήθεια, που μπορεί και να μην ..υπάρχει!

Ο Ερμής στον Τοξότη συμβολίζει την αισιόδοξη σκέψη και τα άτομα τον Ερμή στον Τοξότη ακούραστα συλλέγουν πληροφορίες για να ανακαλύψουν το στόχο τους. Εύκολα κουράζονται και τα παρατάνε, σκορπώντας την ενέργεια τους. Φιλοσοφούν τη ζωή και παίζουν το ρόλο του Δάσκαλου για να μεταδώσουν τις εμπειρίες τους.
Ο Ερμής στον Αιγόκερω συμβολίζει την προγραμματισμένη σκέψη και τα άτομα με τον Ερμή στον Αιγόκερω αγαπάνε την τάξη και την πειθαρχία και ακολουθούν τους κανόνες. Μετρημένοι , γίνονται αποδεκτοί από το κοινωνικό σύνολο και προοδεύουν.
Ο Ερμής στον Υδροχόο συμβολίζει την ελεύθερη σκέψη και τα άτομα με τον Ερμή στον Υδροχόο διεκδικούν την αυτονομία τους και εκφράζονται χωρίς αναστολές. Ανατρεπτικοί, αγωνίζονται για τα ιδανικά τους , χωρίς προσωπικό όφελος.
Ο Ερμής στους Ιχθύες συμβολίζει την δεκτική σκέψη και τα άτομα με τον Ερμή στον Ιχθύ νιώθουν ανίσχυρα μέσα στο κοινωνικό σύνολο και επιλέγουν τη φυγή. Ευαίσθητοι, και έτοιμοι να θυσιαστούν για τους άλλους , δημιουργούν τη προσωπική τους φυλακή. Ανήκουν στον καλλιτεχνικό χώρο.

Για την ανάλυση του γενέθλιου χάρτη σου , επικοινώνησε στο προσωπικό μου mail
ή στη διεύθυνση μου στο facebook,

Χριστίνα Τανταλίδου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on Ιουνίου 17, 2014 by in HMT.COM.GR,ΕΡΜΗΣ.

Πλοήγηση

Follow ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑΝΤΑΛΙΔΟΥ on WordPress.com
Ιουνίου 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    Ιολ. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Αρέσει σε %d bloggers: