ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑΝΤΑΛΙΔΟΥ

AΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

ΣΕΛΗΝΗ – ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

SONY DSCΜητέρα, στέγη τροφή ,οικογένεια , αισθήματα, αντιδράσεις. συνήθειες , προσκολλήσεις, ασφάλεια , σιγουριά, προστασία

Η Σελήνη είναι το ουράνιο σώμα που συντροφεύει τον Ήλιο , αντανακλώντας τις ακτίνες του . Δεν είναι απελευθερωμένη όπως ο Ήλιος που συμβολίζει το αρσενικό αρχέτυπο και τον Στόχο , αλλά θυμίζει την Εύα τη γυναίκα που πλάστηκε από τον άντρα για να τον συνοδεύει ή αλλιώς να τον συμπληρώνει. Η Σελήνη συχνά εγκαταλείπεται στα συναισθήματά της που καθορίζουν την συμπεριφορά της.
Αστρολογικά θα μπορούσα να πω ότι η Σελήνη είναι η γενετήσια μας ανάγκη να ανήκουμε κάπου , να βρούμε τις ρίζες μας και να πάρουμε – δώσουμε αγάπη. Από τη στιγμή που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο , κατανοούμε ότι δεν είμαστε αυτόνομοι , μια που εξαρτιόμαστε από τους γονείς μας , και κυρίως από τη Μητέρα που βρίσκεται πάντα πλάι μας για να μας προστατεύει.
Η Σελήνη συνδέεται με το υδάτινο μητρικό ζώδιο του Καρκίνου(κυριαρχεί ) που συμβολίζει το αρχέτυπο Μητέρα και απεικονίζει τον ψυχισμό , δηλαδή τον εσωτερικό μας κόσμο. Η Σεληνιακή ψυχολογία ενεργοποιεί τα βαθιά ένστικτα μας και οτιδήποτε δεν είναι φανερό αλλά υπάρχει , όπως φόβους , ανασφάλειες , απωθημένα που έχουν αποτυπωθεί στη κυτταρική μας μνήμη και στο υποσυνείδητο μας , διαμορφώνοντας εξ ολοκλήρου τη συναισθηματική ταυτότητα και νοημοσύνη μας.
Σημαντική η θέση της Σελήνης στον αστρολογικό χάρτη και ανάλογα με το ζώδιο που κατέχει , προσδίδει τις παρακάτω ιδιότητες :
Έτσι λοιπόν,
Άτομα με την Σελήνη στον Κριό έχουν παρέα τους τον Άρη() με αποτέλεσμα να εμφανίζουν επιθετική συμπεριφορά , να μην εκδηλώνουν τρυφερότητα και να λειτουργούν αυτόνομα. Διεκδικούν να αγαπηθούν αλλά μάλλον με εγωιστικό τρόπο, ικανοποιώντας πρώτα τις δικές τους ανάγκες.
Άτομα με την Σελήνη στον Ταύρο και σε έξαρση συναντούν την Αφροδίτη(
) και κατανοούν πλήρως τις ανάγκες τους και τον τρόπο που πρέπει να ακολουθήσουν για να υλοποιήσουν. Δεν αντιλαμβάνονται τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα, επιθυμούν να ικανοποιήσουν τις υλικές βιοτικές ανάγκες και είναι άριστοι να λύνουν τα προβλήματα της ζωής.
Άτομα με την Σελήνη στους Διδύμους και παρέα με τον Ερμή () αισθάνονται μέσω του νου , και δύσκολα να προσκολληθούν στο περιβάλλον τους , πιθανόν επιλέγουν να τριγυρνάνε άσκοπα , βρίσκοντας τη χαρά σε ανούσια πράγματα. Προσαρμόζονται με ευκολία στο καινούργιο και αλλάζουν τις συνήθειες τους, χωρίς δεύτερη σκέψη. Επικοινωνιακοί όμως τρέφονται με λέξεις και έτσι δείχνουν την αγάπη τους μόνο με τα λόγια.
Άτομα με την Σελήνη στον Καρκίνο(
) είναι απόλυτα συνδεδεμένοι με τον ψυχικό τους κόσμο και αντιλαμβάνονται πλήρως τα συναισθήματά τους. Φοβερά διαισθητικοί και ευαίσθητοι θα κάνουν τα πάντα για να μην σε δυσαρεστήσουν και για να μείνεις παντοτινά κοντά τους. Αγαπάνε την οικογένεια, τις παραδόσεις και αποφεύγουν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο με την μητέρα τους. Απίστευτα δημιουργικοί όταν βρίσκονται σε οικείο περιβάλλον , επιζητούν συνεχώς την αποδοχή . Μίζεροι και κυκλοθυμικοί όταν επιλέγουν να απομονωθούν.
Άτομα με την Σελήνη στον Λέων παίζουν με τη Φωτιά δηλαδή με τον Ήλιο() και αντλούν την ενέργεια του με την επιθυμία να κατακτήσουν τον κόσμο. Δυνατοί ψυχικά παλεύουν τις αντίξοες συνθήκες και αποφεύγουν να ζητήσουν βοήθεια. Αξιολάτρευτοι όταν καταλάβουν ότι εμπνέουν το θαυμασμό . Μένουν πάντα παιδιά.
Άτομα με την Σελήνη στην Παρθένο δηλαδή παρέα με τον αναλυτικό Ερμή (
)εκφράζουν το συναίσθημα τους με χρήσιμο τρόπο, και αποφεύγουν τους γλυκανάλατους συναισθηματισμούς. Επικρίνουν εύκολα τους γύρω τους και εστιάζουν στις ατέλειες. Υπερ-αναλυτικοί , ασχολούνται μόνο με τις λεπτομέρειες και τους διαφεύγει η συνολική εικόνα. Συχνά καταλήγουν να έχουν εμμονές και εμφανίζουν ψυχοσωματικά προβλήματα.
Άτομα με την Σελήνη στον Ζυγό και με παρέα την Αφροδίτη(), επιδιώκουν την ισορροπία μέσω μιας συντροφικής σχέσης. Αρκετά αναποφάσιστοι , αποφεύγουν να εκφράσουν τη γνώμη τους για να μη χαλάσουν την καρδιά σου και κινούνται κατά πως γέρνει η ζυγαριά. Υποχωρητικοί , δεν επιδιώκουν φασαρίες και οπισθοχωρούν για να βρεθεί η λύση.
Άτομα με την Σελήνη στον Σκορπιό συναντούν τον Πλούτωνα(
), νιώθουν «χαμένοι» σε πτώση κατά την αστρολογία, και κατεβαίνουν συχνά στον κάτω κόσμο για να μάθουν τα μυστήρια της ζωής και του θανάτου. Κρυψίνοι και επιφυλακτικοί με τους ανθρώπους , φοβούνται , διστάζουν να ενδώσουν γιατί ξέρουν ότι αγαπάνε χωρίς όρια . Αυτοκαταστροφικοί , φτάνουν στα άκρα αν νιώσουν την ερωτική προδοσία.
Άτομα με την Σελήνη στον Τοξότη είναι καλόκαρδα, μια που επηρεάζονται από την αισιοδοξία του επεκτατικού Δία() και ενεργούν με αγαθές προθέσεις. Ψάχνουν, αναζητούν για να μάθουν , να έχουν εμπειρίες και να κατανοήσουν τα μαθήματα της ζωής. Καλοπροαίρετοι , εύκολα συγχωρούν λάθη και ατασθαλίες και προχωράνε παρακάτω χωρίς να συσσωρεύουν αρνητικά συναισθήματα. Δεν δίνονται ολοκληρωτικά.
Άτομα με την Σελήνη στον Αιγόκερω συναντούν τον παγωμένο Κρόνο(
) και νιώθουν την αδυναμία τους. Σε θέση άμυνας πάντα ελέγχουν τα συναισθήματα τους και ενεργούν σύμφωνα με τους προσωπικούς τους κανόνες. Προσαρμόζονται με ευκολία στα κοινωνικά πρέπει και επιζητούν την καταξίωση τους. Ακολουθούν το καθήκον τους και αποφασίζουν με βάση τη λογική και το συμφέρον και όχι τα συναισθήματα τους.
Άτομα με την Σελήνη στον Υδροχόο είναι ιδιόρρυθμα και ανατρεπτικά και με παρέα τον Ουρανό(), αλλάζει διαρκώς η ψυχολογία τους και δεν μπορείς να τους εμπιστεύεσαι. Θυσιάζονται για το συλλογικό καλό και αδιαφορούν για τα προσωπικό τους κύκλο. Αμφισβητούν την έννοια του παρελθόντος και είναι δεμένοι με το μέλλον.
Άτομα με την Σελήνη στους Ιχθύες λειτουργούν χωρίς ταυτότητα ,και με τον Ποσειδώνα (
)κάνουν βουτιές σε άδυτα βαθιά νερά για να έρθουν σε επαφή με τα εσώψυχα τους και τον αόρατο κόσμο. Εύκολα απογοητεύονται και θα αγγίξουν τα άκρα για να νιώσουν πόνο και θλίψη. Επιρρεπείς σε καταχρήσεις , κλείνονται στον εαυτό του και αποσύρονται χωρίς να πολεμήσουν. Παίζουν το ρόλο του θύματος ή του θύτη.
(*)
Άρης κυριαρχεί τον Κριό
Αφροδίτη κυριαρχεί στον Ταύρο και στον Ζυγό
Ερμής κυριαρχεί στους Διδύμους και στην Παρθένο
Ήλιος κυριαρχεί στον Λέων
Σελήνη κυριαρχεί στον Καρκίνο
Κρόνος κυριαρχεί στον Αιγόκερω
Δίας κυριαρχεί στον Τοξότη
Πλούτωνας κυριαρχεί στον Σκορπιό
Ουρανός κυριαρχεί στον Υδροχόο
Ποσειδώνας κυριαρχεί στους Ιχθύες

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on Ιουνίου 12, 2014 by in HMT.COM.GR.

Πλοήγηση

Follow ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑΝΤΑΛΙΔΟΥ on WordPress.com
Ιουνίου 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    Ιολ. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Αρέσει σε %d bloggers: